Somogyacsa vakantiehuis te huur met zwembad, groot vakantievilla te huur.

Omgeving en Uitstapjes

Somogyacsa, ligt tussen het Balatonmeer en Kaposvár, in het mooie, zachte, beboste heuvelland van Somogy. Een y vormig eind dorpje met nog geen 300 inwoners Schitterende omgeving voor lange en korte wandelingen. Een bezoekje aan de wijnberg of vissen in één van de vismeren. Wilde dieren spotten, zoals reetjes of herten.

Een rustige omgeving met aandacht voor het pure leven. Centraal gelegen, zodat het bruisende leven aan het Balatonmeer of in grote steden makkelijk op te zoeken zijn. Om daarna weer heerlijk van de rust in Somogyacsa te kunnen genieten. Om een idee te geven van mogelijke uitstapjes, een selectie; -Vogelpark , -Tapolca een grot met ondergronds meer, aan de andere kant van het Balatonmeer. Als je met het pont oversteekt maak je een prachtige rit door een vulkanisch wijn gebied. -Een handige nederlandstalige site voor leuke uitstapjes. Filmpje over Thermál Igal wellness

Nieuws

 • ACTIE WELKOM

  5 juni 2017

  05 T/M 12 JUNI 2017

  Creatieve workshops en vakantie in Hongarije. Meer informatie over deze actie die geldt t/m 30 april. Helemaal verzorgd verblijf je met gelijk gezindte creatieve geesten in en bij mooi opgeknapte Hongaarse boerderijen. Mooi atelier, fruitbomen, zwembad, thermálbad(kuurbad) dichtbij. Ideale omstandigheden voor wandelingen en even lekker bij te komen.

 • Gouda, Agnietenkapel schlderijen expositie.

  24 februari 2017

  24 en 25 februari atelier Annerie Mol exposeert in Gouda. Annerie en 4 van de cursisten laten hun werk zien.

Markten

Dagmarkten voor verse producten zijn alleen in grote steden als Kaposvár, Pécs, Budapest. In de dorpen zijn er weekmarkten voor eigen kweek producten.

Eind 19e eeuw werd de grootste overdekte dagmarkt van Budapest gebouwd. Opgetrokken in ArtDeco/Jugenstill, prachtig, gesitueerd aan de voet van de Sabatsághid(vrijheidsbrug). Producten van eigen kweek, tegen een veel lagere prijs dan in de winkel. Dit geld vooral voor groenten, fruit en bloemen. Ook langs de weg kun je verschillende kraampjes met produkten uit eigen kweek vinden. Diverse markten, elke woensdagochtend in Tab, donderdagochtend in Tamási, zondagochtend in Kaposvár.

 

Wellness

Slechts 7 kilometer van onze boerderij is een wellness centrum met geneeskrachtige thermálbaden. Voor alle leeftijden zijn er activiteiten om van te genieten.

leuk filmpje Nadat het Wellness centrum is uitgebreid kunnen we genieten van sauna's, watermassages in het bad en een bubbelbad. Voor kinderen zijn er ook buiten en binnen baden. De gemeente Igal ligt tussen Balatonmeer en Kaposvár in het mooie, zachte, beboste heuvelland van Somogy. Het dorp heeft reeds een 800 jarige, veelbewogen geschiedenis. 

Tihany

Een schiereiland in het Balatonmeer. Zeer de moeite waard! Idyllische huisjes, waar prachtige volkskunst te zien en te koop is. Geweldige vergezichten over het meer zover je oog kijkt.

Het centrum van Tihány wordt overheerst door een majestueuze 15de eeuwse Benedictijnen abdij, de laatste rustplaats van Koning Andreas. Aan de buitenkant zijn heerlijk geurende lavendelvelden. Elk jaar half juni wordt een lavendel festival georganiseerd. Authentieke huizen, winkeltjes met typisch Hongaarse volkskunst, restaurants, beelden en wandelroutes langs o.a. grotten waar in 1050 monniken geleefd hebben. Meer over de geschiedenis van Tihany, klik hier..

Budapest

Budapest, verdeeld door de Donau, is in de vorige eeuw ontstaan uit een fusie van Buda en Pest. Beiden hebben een heel verschillend karakter. 

Buda was de hooggelegen resitentie van koningen, politicie, adellijke lieden en kleine handwerklieden. Nu is Buda het centrum van de toeristische activiteiten, op en bij de Burcht heuvel. Deze burchtheuvel waar het koninklijk paleis staat waar Sissie met Frans-Jozef gewoont heeft, is nog het enig stukje middeleeuws architectuur wat in Hongarije overgebleven is. Samen met het marktplein van Soproni(Oostenrijkse grens). Pest was het handelscentrum Nu is Pest het uitgaanscentrum, museumstad, spil van de politiek en economisch leven. By air-By light