Vakantiehuizen | Wandelvakanties | Schildervakanties Hulp nodig of meer info? Bel: 06 22465355 214 beoordelingen

Wandeltrektocht-vakanties in Hongarije zijn weer een geheel nieuwe- en uiterst avontuurlijke manier om je vakantie te vieren in een land dat hier bij uitstek voor geschikt is.

Wandel- en trektochten

Waardering
Artventures biedt je ook een aantal trektochten aan in zuid-west Hongarije als een schitterende tocht in 8 dagen door natuurpark Koppányvölgy tussen de plaatsen Fiád en Koppányszántó. De afstand is ca. 100km die je loopt in 6 wandeldagen, waarbij je elke dag overnacht in een andere plaats in dit prachtige natuurgebied.
 
We hebben ook een deel van de Rode Route voor je uitgestippeld (Dél dunantuli piros tura), tussen Síofok en Kaposvár over een afstand van ca. 145km.
Maar wil je een deel van de beroemde Sultans trail lopen dan kan dat ook tussen het Balatonmeer (te starten v.a. Szántód) en lopend naar de stad Pécs in het zuiden van Hongarije. Deze afstand is ca. 140km en loop je in een periode van 8 dagen, geheel compleet en verzorgd. Dus voorzien van goede kaarten en/of de gpx-files voor op je GPS, uitstekende overnachtingsplaatsen (met ontbijt) en je bagage wordt uiteraard elke dag gebracht naar je eindbestemming in het hotel/pension/BB.
De DDP-route en de Sultans trail zijn pas beschikbaar in februari 2019. Pas dan is alle informatie m.b.t. accommodaties, de route zelf en de boekingsprijzen bekend.
 
 
Welke trail ga jij doen? We hebben straks deze 3 trekking tours voor je klaarliggen:

1. Wandeltrektocht Koppányvölgye Natuurpark
6 dagen, 100km in het 13e nationale park van Hongarije. Deze trekking tour duurt één week, en je wandelt met duidelijke kaarten of GPS zonder gids. Het maximaal aantal deelnemers voor een dergelijke week is 6.
* boeken kan vanaf 1 januari 2019 boeken
2. Dél Dunántúli Pirostúra, DDP rode route
12 dagen, 145km DDP rode route van Siofok naar Kaposvár. Dit is ongeveer de helft van de totale DDP route die loopt totaan Szekszárd. Ook hier is het maximaal aantal deelnemers 6.
* Deze tocht is pas beschikbaar vanaf februari 2019
3. Sultans Trail, vanaf het Balatonmeer naar Pécs
8 dagen, 140km Sultans Trail Hongarije deel tussen het Balatonmeer van Szántód naar Pécs. Dit gedeelte is een nieuw stuk van de bekende Sultans Trail die loopt tot aan de turkse stad Istanbul. Aantal deelnemers: max. 6.
* Deze tocht is pas beschikbaar vanaf februari 2019

Wandel­trek­tocht
Koppány­völgy Natuur­park


De Koppányvölgy walking trail is een zes-daagse wandeltrektocht over een afstand van ca. 100km. Je totale vakantie duurt 1 week (8 dagen incl. aankomst- en vertrekdag), bijvoorbeeld van zondag t/m zondag. Je start op onze locatie in Somogyacsa en hier eindig je ook na 7 fantastische wandeldagen. Elke dag wordt je bagage gebracht naar de locatie waar je verblijft.
Het Koppányvölgy natuurpark is het 13e nationale park van Hongarije en ligt centraal in de provincie Somogy tussen het balatonmeer en de stad Kaposvár. Artventures ligt midden in dit prachtige natuurpark gelegen in de provincie Somogy in Hongarije. Een bosrijk gebied van 16.500 hectare met meertjes, een glooiend heuvellandschap, natuurlijke bronnen en omvat 12 dorpen waar de tijd 40 jaar stil heeft gestaan. In de directe omgeving kun je er naast wandelen ook fietsen, paardrijden, en vooral genieten van de rust en de natuur. Er zijn enkele restaurants in de buurt maar ook musea (o.a. in Andocs op 7km) en je kunt er lokale producten kopen als honing, wijn, pálinka en jam, borduur- en kantwerk. Je loopt in dit park een trektocht van ca. 100 km verdeeld over 6 wandeldagen. Het totale gebied is zeer afwisselend en gaat deels door een bosgebied, langs meertjes, vele inheemse dorpen maar ook door open vlakten met weergaloze uitzichten. Je komt uitzichtttorens, jachthutten en (overdekte) rustplaatsen tegen en veel dieren als herten, reeën, vossen, wilde zwijnen en heel soms een moeflon.

Google map landkaart Koppanyvolgy natuurpark

Elke dag een andere tocht (andere kleur), totaal 100km
 

sluit

Dag 1
Aankomst op het vliegveld van Budapest en transfer naar de accommodatie in Somogyacsa, waar u de eerste middag/avond verblijft. U wordt met uw groep ontvangen met een Hongaars welkomstdrankje en hapje. 's-Avonds nuttigt u het diner in een goed restaurant in het nabij gelegen plaatsje Igal.

Dag 2
Na een goed ontbijt vertrekt u met uw groep voor de eerste tocht die gaat van Somogyacsa naar Somogydörökscke. We beginnen vandaag met een rustige tocht van ca. 15 kilometer. U komt langs het bison- reservaat waar vele echte Hongaars bisons leven die in Hongarije als beschermde diersoort aangemerkt staan. De tocht gaat voor een groot deel door het bos, langs diverse uitkijktorens en na ca. 15 km komt u aan op uw bestemming Hidas Ház aan in het dorpje Somogydörörcske.
Een ruim vakantiehuis voor 6 personen. S-Avonds is uw bagage uiteraard aanwezig op de locatie. De avondmaaltijd is mogelijk waarbij u met de echte Hongaarse pot mee-eet die door de Nederlandse eigenaar is bereidt. Ook is er de mogelijkheid om het diner te nuttigen in een naburig restaurant.

Dag 3
Het ontbijt wordt geserveerd in Hidas Ház en om ca. 9.00 uur vangt uw wandeltocht aan naar de plaats Koppányszantó dat in de volgende provincie Tolna ligt. De tocht gaat voor een deel door een prachtig bos en deels langs open velden. Na ca. 10 kilometer bent u on de plaats Törökkoppány. Hier vindt u één van de oudste katholieke kerken van de provincie en vele voorbeelden van de vroegere Turkse overheersing. Na dit dorp wandelt u verder langs de koppány-creek en gaat u van de provincie Somogy naar de provincie Tolna richting camping Tranquil Pines Camping and Caravan Site. U verblijft met maximaal 6 personen in 2 luxe en goed geoutilleerde caravans (één 2 persoons en één 4 persoons).

Dag 4
Na het ontbijt verzorgd door de camping-eigenaar staat vandaag de eerste echte beproeving op de agenda. Een flinke tocht van maar liefst 21 kilometer langs 4 verschillenden dorpen. U wandelt veelal in open veld en komt na ca. 4 km in Érteny. Een klein maar mooi dorpje aan de rand van de provincie Tolna. Er zijn onderweg diverse bezienswaardigheden als bijvoorbeeld een eeuwen oude put (Törökkút) en diverse uitkijktorens die uitzicht bieden op de schitterende omgeving. Onderweg bij Malomtetõ vindt u een mooie lunchplek om halverwege even tot rust te komen en te genieten van de prachtige natuur. Na ruim 21 kilometer komt u aan op een camping alwaar een heerlijke Hongaarse avondmaaltijd voor u is bereidt. U bent dan weer terug in de provincie Somogy in het kleine pittoreske dorpje Miklósi. Uiteraard is uw bagage weer op die bestemming. U verblijft hier in een mooi 6 persoons vakantiehuisje voorzien van alle gemakken.

Dag 5
Het ontbijt is op de camping goed geregeld (verse broodjes, ook voor onderweg) en na de lekkernijen vangt de tocht aan naar de plaats Bonnya over een afstand van ca. 20 km. U komt langs diverse dorpen waarvan de eerste Zics is. Hier staat het vroegere Zichy-kasteel van één van de vroegere landheren van de omgeving. Vervolgens gaat u naar Andocs, waar een heus klooster is gevestigd met een daarbij behorend kant-museum van oude klederdrachten van de omgeving uit vroegere tijden. Indien de tijd het toelaat loop dan even daar naar binnen. Ook de naastgelegen kerk is prachtig om vanbinnen te bekijken.
De tocht gaat voornamelijk langs open veld naar de plaats Bonnya waar u verblijft in een mooi Hotel gelegen in de vallei genaamd Somogy-Kertje (Tuin van Somogy). In het bijgelegen restaurant nuttigt u een heerlijke maaltijd bereidt door vakkundige Hongaarse koks. Het restaurant staat in de weide omgeving zeer goed aangeschreven.

Dag 6
Het ontbijt in Somogy-Kertje is ook voortreffelijk te noemen en daarna begint de tocht richting een heuse stad (sinds 2014) op ca. 16 km genaamd Igal, waar u eerder bent geweest. De tocht is werkelijk prachtig en gaat voor een klein deel ook door bebost gebied, maar ook de fenomenale uitzichten zijn een aanrader. De plaats Igal is een leuk stadje waar een groot Thermálbad is gevestigd. Indien de tijd zich ervoor leent neemt u een duik in de geneeskrachtige bronnen van dit watercomplex of u laat uw benen eens lekker masseren door één van de aanwezige masseuses tegen een geringe vergoeding. Vandaag verblijft u in Hotel Peresa in het centrum van Igal. Een luxe hotel met uitstekende bediening, lekkere maaltijden en een goed ontbijt. In Igal is ook vaak s-avonds voldoende vertier te vinden.

Dag 7
De laatste wandeltocht gaat weer naar Somogyacsa. De plaats waar u begon over een afstand van een kleine 14 km, voornamelijk door een mooi bos. U verlaat Igal aan de noordkant en loopt de onmetelijke bossen van het natuurpark Koppány-Völgy in bij de watertoren. U komt onderweg zeker reeën of wilde zwijnen tegen. De lunchplek is mooi overdekt en heet Gerézdi Erdészház en ligt op ongeveer 8 km. Over de heuvels nog 6 km en u bent precies op de plek van waar u begon een week geleden. Bijna niet te herinneren gezien de vele belevenissen en dorpen u bent gepasseerd. Namens Artventures Vakanties heeft een echte Hongaar een heerlijke bógraz met pörkölt bereid boven een houtsvuur (originele Hongaarse Goulash) en geniet u van live Hongaarse muziek die weer een mooie avond (laatste) inluidt.

Dag 8
Na het ontbijt in de centrale bar maken we ons op voor de rit naar Budapest. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vliegtuig kunnen we nog een glimp opvangen van deze mooie stad: de parel aan de Donau. Indien de tijd het toelaat rijden we nog naar diverse toeristische gelegenheden, maar u dient uiteraard 2 uur voor vertrek op het vliegveld aanwezig te zijn voor de reis naar huis.
Indien u met eigen vervoer in Hongarije bent gekomen is dit ook de laatste dag van deze wandelreis.

sluit

Accommodatie
Uw accommodatie is uitstekend geregeld. U verblijft deels in B/B's of in mooie vakantie-verblijven in de verschillende dorpen. In Igal logeert u in Hotel Peresa.

sluit

Trip Info
De reis is als volgt samengesteld. Compleet arrangement: 6 wandeldagen, totaal verblijf 7 dagen (bijv. zondag t/m zondag). U loopt een totale trip van ca. 100 km. Boekingsprijs excl. bijkomende kosten: slechts € 790,-

sluit

Inclusief/Exclusief

De reis is inclusief: Exclusief:
- Transfers van/naar Budapest. - Vliegreis
- Ontbijt (en evt. lunch meenemen) - Boekingskosten
- Bagagetransport (dagelijks) - Toeristenbelasting
- Gebruik GPS of wandelkaarten - GGTO-Garantiefond bijdrage
sluit

Veel gestelde vragen

Garmin GPX map landkaart Koppanyvolgy natuurpark

Garmin Maps kaart, GPX file trektocht
 

Wandel­trek­tocht
Dél Dunán­túli
Piros­túra


Een bekende internationale wandelroute door Hongarije is de DDP rode route (Dél Dunántúli Pirostúra). Deze route loopt van Siofok tot aan Szekszárd en gaat in totaal door drie provincies. De route is in totaal 320km lang.
 
sluit

Dag 1 DDP
De eerste dag van uw DDP tour start u op uw startlocatie. Medio februari is dit verder ingevuld.

sluit

Accommodatie
Uw DDP accommodatie is uitstekend geregeld. Medio februari is dit verder ingevuld.

sluit

Trip Info
De DDP reis is als volgt samengesteld. Medio februari is dit verder ingevuld.

sluit

Inclusief

De reis is inclusief: Exclusief:
- Transfers van/naar Budapest. - Vliegreis
- Alle maaltijden thuis. - Boekingskosten
sluit

Veel gestelde vragen


Wandel­trek­tocht
Sultans Trail

Internationale wandelroute die deels loopt door Hongarije. De route is een deel van de befaamde Sultans Trail waarover het Ottomaanse leger heeft getrokken vanuit Turkije tot aan Wenen. De Sultans Trail is vernoemd naar sultan Süleyman I, die van 1520 tot 1566 regeerde over het machtige Ottomaanse rijk. De Trail voert je door negen landen, waaronder Hongarije. Een aftakking van deze tocht loopt van Sopron in het westen van Hongarije over het Balatonmeer tot aan de stad Pécs in het zuiden. Je loopt dus een deel van deze tocht in 7 wandeldagen van de plaats Szántód naar Pécs. In de Romeinse tijd bevond zich hier de nederzetting Sopianae. De totale wandelafstand bedraagt 140km, dus een flinke wandelervaring is vereist. De dagelijkse tochten bedragen meer dan 20km, dus houdt daar rekening mee.
 
sluit

Dag 1 Sultans Trail
De eerste dag van uw Sultans trail tour start u op uw startlocatie. Medio februari is dit verder ingevuld.

sluit

Accommodatie
Uw Sultans trail accommodatie is uitstekend geregeld. Medio februari is dit verder ingevuld.

sluit

Trip Info
De Sultan reis is als volgt samengesteld. Medio februari is dit verder ingevuld.

sluit

Inclusief

De reis is inclusief: Exclusief:
- Transfers van/naar Budapest. - Vliegreis
- Ontbijt. - Boekingskosten
sluit

Veel gestelde vragen


[...]

In juni hebben we, als try-out, met Jean de gehele Koppányvölgy tour gelopen in 6 wandeldagen en overnacht in verschillende dorpen in dit schitterende gebied. Het was een enorme beleving. Jean vertelde dat deze tocht in 2019 op het programma komt, samen met delen van de DDP-route en een stuk van de Sultans trail. Deze twee gaan we ook zeker eens proberen. Bedankt voor de mooie tochten! Groeten, René van Veen

Boeken

Boek je vakantie

Boeken gaat snel en één-
voudig. 1 scherm, 1 knop!


Travelman


- € 50,- pp korting t/m 31-12-18


* Nu gratis Wandelstokjes! Géén dikke vingers meer! 

Onze gegevens